In-House News

Alina Dumitrașcu, numită în funcția de Director Juridic și Afaceri Corporative pentru companiile Enel din România. Ce spune Legal 500 despre ea

Alina Dumitrașcu a fost numită recent în funcția de Director Juridic și Afaceri Corporative pentru companiile Enel din România.

Alina s-a alăturat Enel România în anul 2010. Avocat specializat în domeniul energiei, ea are o experiență de aproximativ 20 de ani în domeniul juridic.

Totodată, este autoarea primei cărți pentru copii care explică ce înseamnă Constituția României prin imagini și jocuri  -  “Ce este Constituția? Joacă-te și vei afla!” De asemenea, este co-fondator al Smartastic Lab, o asociație non-guvernamentală dedicată educației.

Alina Dumitrașcu, ”un game changer, care a construit o echipă juridică grozavă”


Alina Dumitraşcu a absolvit Facultatea de Drept, după care s-a specializat în domeniu prin studii postuniversitare de masterat, doctorat şi MBA. În 2010 ea a devenit Director Juridic al Enel Distribuţie Muntenia/ Banat/ Dobrogea.

Avocat specializat în domeniul energiei, ea a făcut parte din plutonul celor mai puternici General Counsels din corporațiile locale, listați de Legal 500. Consilierii juridici din corporații au fost selectați de ghidul juridic internațional pe baza unor cercetări riguroase, ce au inclus interviuri cu partenerii-cheie ai firmelor de avocatură şi cu in-house counsels din regiune. Cercetarea a urmărit să-i evidențieze pe profesioniștii dreptului din departamentele juridice ale firmelor care au contribuit la schimbarea sau formarea opiniilor în cadrul companiei sau industriei, au dezvoltat soluții tehnice stralucite pentru rezolvarea unor probleme complexe, au creat structuri inovatoare ce au avut ca efect un avans al business-ului, ori au creat modele ce au fost preluate de alți GC.

Potrivit Legal 500 - GC Powerlist: Central and Eastern Europe, Alina Dumitrașcu a facut parte din si a coordonat echipe de profesionisti, atat in companii de stat, cat si private. In paralel cu activitatea profesională, a existat o preocupare constanta și pentru chestiuni legate de drepturile omului, de sustinere a actiunilor civice si de aprofundare a aspectelor penale specifice infractiunilor contra umanitatii.

Alina Dumitrașcu nu este doar o adevărată profesionistă ce are cunoștințe juridice și de reglementare impresionante, ci este și un game changer, folosind toată energia sa pentru modernizarea proceselor de muncă. Ea a construit o echipă juridică grozavă care se ocupă de o gamă largă de probleme juridice (corporative, de reglementare, dispute), alături de avocați care anterior lucrau cu firme renumite de avocatură și au decis să i se alăture.
De menționat este faptul că, dincolo de a fi o foarte bună profesionistă, este și activistă pentru copii, în special pentru drepturile fetelor. A fondat Smartastic Lab - o organizație non-profit a cărei misiune este de a schimba mentalitatea în ceea ce privește egalitatea de gen și a publicat „Ce este Constituția?” - o carte uimitoare care explică copiilor Constituția României
”, au declarat oamenii intervievați de Legal 500.

Social & newsletter

© 2017 Newskit. All Rights Reserved.Design & Development by Joomshaper

Search